Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2023 12:45

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το CSR Cyprus διοργανώνουν εργαστήριο με θέμα την αποτροπή του «greenwashing»

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Κυπριακό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης-CSR Cyprus συνδιοργανώνουν εργαστήριο με θέμα «Πραγματική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Αποτροπή του Greenwashing στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Καινοτομίας και Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχει ως στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων για το τι είναι το «greenwashing» και πώς μπορεί να αποφευχθεί. Τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι αρνητικές συνέπειες του «greenwashing», ο σκεπτικισμός των καταναλωτών, θέματα διαφήμισης και ορθής επικοινωνίας, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και οι πράξεις ευθύνης των ΜΜΕ στην Κύπρο, καθώς και το πώς τα πρότυπα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του «greenwashing».

Κατά τη διάρκεια εργαστηρίου, θα παρουσιαστούν τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Analytica Market Research ειδικά για το εργαστήριο αυτό, με δείγμα 800 ατόμων. Τα ευρήματα της έρευνας είναι ενδεικτικά της αντίληψης των πολιτών για ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το εργαστήριο είναι το δεύτερο στη σειρά εργαστήριο ανάπτυξης πράσινων δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργανώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το CSR Cyprus, με στόχο την προώθηση των πράσινων δεξιοτήτων, μια πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε στο πλαίσιο του έτους πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Το πρώτο εργαστήριο με θέμα την εφαρμογή αρχών κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, ενώ προγραμματίζεται η υλοποίηση άλλων τεσσάρων εργαστηρίων τους επόμενους μήνες.

Το «greenwashing» αναφέρεται στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οργανισμοί/επιχειρήσεις/φορείς για να πείσουν το κοινό για μια θετική «πράσινη» εικόνα τους, η οποία όμως είναι παραπλανητική.

Δείτε το πρόγραμμα του εργαστηρίου εδώ.

(EN)