Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-12-2023 14:04

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση της δαπάνης για τα φάρμακα που διατίθενται στους εγκλωβισμένους

Την αύξηση της δαπάνης του Υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα που διατίθενται προς τους εγκλωβισμένους, τα οποία είτε δεν καλύπτονται, είτε δεν συνταγογραφούνται στα πλαίσια του ΓεΣΥ, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου η Υπουργός Υγείας  Δρ Πόπη Κανάρη, η εν λόγω απόφαση θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση 440 περίπου εγκλωβισμένων μας σε θέματα χορήγησης φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από τους δικούς τους ιατρούς.

Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού των εγκλωβισμένων, σημείωσε, πολλαπλασιάστηκαν οι ανάγκες για φάρμακα, διατροφικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής τα οποία βρίσκονται εκτός ΓεΣΥ και ως εκ τούτου η απόφαση ήταν επιβεβλημένη.

Η Δρ Κανάρη ευχαρίστησε τέλος τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος αναλαμβάνει εδώ και χρόνια το θέμα της διαχείρισης των φαρμάκων που αφορούν στους εγκλωβισμένους μας.

(ΔΚ/ΑΦ)