Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2019 21:22

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του σχεδίου προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών.

Μετά από σχετικές συζητήσεις και επαφές που πραγματοποιήθηκαν για το σχέδιο προώθησης οπτικοακουστικής βιομηχανίας κρίθηκε σκόπιμο όπως τροποποιηθεί το σχέδιο ως προϋπήρχε. Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μέγιστο ετήσιο προϋπολογισμό του μέτρου επιστροφής χρημάτων στα 25 εκ. ευρώ, ενέκρινε την κατάργηση της ενδεικτικής ανώτατης οροφής επιστροφής χρημάτων ύψους 650 χιλιάδων ευρώ ανά παραγωγή, όπως αναπροσαρμοστεί το σημείο που αφορά στις τηλεοπτικές σειρές και όπως τεθεί ως όριο τα 15 επεισόδια ή τα 600 λεπτά ανά έτος.

Η δεύτερη απόφαση αφορά τον καθορισμό πλαισίου παραχώρησης των φοιτητικών επιδομάτων. Το πλαίσιο διατηρεί όλες τις πρόνοιες του πλαισίου παραχώρησης των φοιτητικών επιδομάτων που αφορούσε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και όπως έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πέρσι τον Ιανουάριο, βάσει της εισήγησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διατηρούνται όλες οι πρόνοιες που ίσχυαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και το ύψος των πιστώσεων που θα διατεθούν για το 2019 ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοσχέδιο με τίτλο ‘Ο περί της Διακρατικής Συμφωνίας αναφορικά με απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου, μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου’ κυρωτικός Νόμος 2019, και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να καταθέσει το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση του σε Νόμο.

Το νομοσχέδιο αποτελεί κύρωση της Διακρατικής Συμφωνίας που υπεγράφη στη Λευκωσία στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018 μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αναφορικά με απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου».

------------------------ 

ΡΜ/ΕΙ