Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2019 12:38

Χαιρετισμός της Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στη συνέντευξη Τύπου για την Παγκύπρια εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο»

Καλημερίζω και καλωσορίζω όλες και όλους, και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και η μείωση των σκουπιδιών μέσω της ανακύκλωσης αποτελεί προτεραιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι με μεγάλη χαρά που συμμετέχουμε και εμείς, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ως επίσημος συνδιοργανωτής πλέον, στη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που γίνεται στον τόπο μας, το «Let’s Do It Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο». Μια εκστρατεία η οποία έχει γίνει θεσμός, αφού αγκαλιάστηκε τόσο θερμά από την κυπριακή κοινωνία και έχει φθάσει το έβδομο έτος διοργάνωσής της με τόσο μεγάλα ποσοστά συμμετοχής ατόμων όλων των ηλικιών, οργανωμένων φορέων και εθελοντικών ομάδων που όλοι μαζί καθαρίζουν την Κύπρο μας.

Θέλω να συγχαρώ την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus καθώς και τους συνδιοργανωτές της δράσης, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Κοινοτήτων, την Ένωση Δήμων, το Σώμα Προσκόπων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει στη διοργάνωση αυτής της εκστρατείας.

Πρέπει να γίνουν βίωμά μας οι αρχές ότι «δεν πετάμε τα σκουπίδια», «διατηρούμε τη φύση καθαρή» και «κάνουμε διαλογή των σκουπιδιών στην πηγή». Η προσπάθεια αυτή αφορά στο κάθε κοινωνικό σύνολο, το κάθε σπίτι, αλλά και τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. 

Έχοντας θέσει ένα φιλόδοξο στόχο, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus θέλουν τη βοήθειά μας. Για αυτό και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Η παρουσία όλων μας εδώ αποδεικνύει στην πράξη ότι αρκεί μια μικρή ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και η συνεργία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να γίνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνεται από το Γραφείο μας στη μεγάλη αυτή εκστρατεία στην οποία πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Δηλώστε τώρα συμμετοχή για να καθαρίσουμε την Κύπρο μας. Με τη συμμετοχή μας θα αλλάξουμε συνήθειες και θα αποκτήσουμε την απαραίτητη παιδεία για τη σωστή διαχείριση και μείωση της παραγωγής αποβλήτων.

Προτού κλείσω, θα ήθελα επίσης να κάνω μια ειδική μνεία στην Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει μέσω πολύπλευρων δράσεων για διάφορα θέματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, που στόχο έχουν να αλλάξουν λανθασμένες πρακτικές της καθημερινότητάς μας, και στο δύσκολο αυτό έργο θα μας έχετε πάντα στο πλάι σας.

(ΑΧ)