Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-11-2019 13:52

H Βουλή των Γερόντων πραγματοποιεί την 21η Σύνοδό της υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Βουλής

Συνέρχεται τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στις 10.00 το πρωί, στην 21η Σύνοδό της η Βουλή των Γερόντων, στο κτίριο της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Της Συνόδου θα προεδρεύσει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Προεδρεύων της Βουλής Δρ Αδάμος Αδάμου.

Στο πλαίσιο της συνόδου αυτής θα απευθύνουν χαιρετισμούς:

1. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Ηλίας Δημητρίου.

2. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Χρίστος Μαληκκίδης, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

3. Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας.

4. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη.

5.Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παιδοβουλής κ. Θεοφάνης Τσιούμας.

6. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων κ. Ανδρέας Χαραλάμπους.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνόδου θα συζητηθεί το θέμα «Διεκδικώ, Επιμένω, Κερδίζω», σε θέματα που αφορούν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, με βάση τις εκθέσεις των Επιτροπών Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας της Βουλής των Γερόντων.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνόδου πατήστε εδώ.

Η φετινή 21η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων θα δώσει την ευκαιρία για διάλογο γύρω από το κεντρικό θέμα που τιτλοφορείται «Διεκδικώ, Επιμένω, Κερδίζω» και τις επιμέρους πτυχές του που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την εφαρμογή του ΓεΣΥ, την αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ατόμων, τη μείωση των λιστών αναμονής, την παραχώρηση φαρμάκων, την άμεση μηχανογράφηση των ιατρικών φακέλων, την πλήρη στελέχωση των αγροτικών ιατρικών κέντρων, την καθιέρωση της κοινοτικής νοσηλευτικής ιατρικής φροντίδας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα φροντίδας, τους εγκλωβισμένους, την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, τα προβλήματα επιβίωσης, την ασφάλιση οδηγών, την ετήσια ανανέωση της άδειας οδήγησης, την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του συνεργατισμού στην ύπαιθρο, την εφαρμογή της νομοθεσίας για το κάπνισμα, τη σύνταξη χηρείας, κ.ά.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν και θα εγκριθούν οι ακόλουθες εκθέσεις:

1.      Έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων για το θέμα  «Διεκδικώ, Επιμένω, Κερδίζω», σε θέματα που αφορούν την κοινωνική πρόνοια.

2.      Έκθεση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων για το θέμα «Διεκδικώ, Επιμένω, Κερδίζω», σε θέματα που αφορούν την υγεία.

(ΕΚ)