Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-01-2020 11:06

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών παρουσιάζει την έκθεση του Άδωνι Χριστοφόρου «Φωτογραφίες – Ντοκουμέντα από την πρόσφατη Ιστορία της Κύπρου», στο Λονδίνο

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζουν στο Λονδίνο, τη φωτογραφική έκθεση του Άδωνι Χριστοφόρου «Φωτογραφίες – Ντοκουμέντα από την πρόσφατη Ιστορία της Κύπρου».

Οι φωτογραφίες, από την περίοδο 1959-1982, παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής και το κλίμα της εποχής. Απεικονίζονται γεγονότα όπως το πρώτο άγημα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στη Λευκωσία το 1960, το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, η επιστροφή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή τον Δεκέμβριο του 1974, η Μελίνα Μερκούρη

στην πρώτη πορεία γυναικών προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο το 1975, κ.ά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Νουρής, την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:15, στα Γραφεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας στο Λονδίνο (Britannia Road, Λονδίνο, N12 9RU).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Την έκθεση επιμελείται ο κ. Χρίστος Αβρααμίδης και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κα Αντωνία Σωκράτους Πεδόνε.

(ΑΣΠ/ΕΚ)