Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2020 16:53

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου στην τελετή ονοματοδοσίας οδού «Νικόλαου Κατούντα», στην Αραδίππου

Συγχαίρω τον Δήμαρχο, φίλο Ευάγγελο Ευαγγελίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου και ταυτόχρονα τους ευχαριστώ από καρδιάς για την απόφαση τους να ονοματοδοτήσουν την οδό αυτή προς τιμή του ήρωα Νικόλαου Κατούντα.

Ο καταδρομέας υπολοχαγός Νικόλας Κατούντας ήρθε στην Κύπρο να εκπληρώσει το καθήκον του. Το 1973 κατέβηκε στην Κύπρο για να αγωνιστεί για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Στα 31 του χρόνια οδήγησε τους άνδρες του, τον 31ο λόχο κρούσης της 33ης μοίρας καταδρομών στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Προικισμένος με ανδρεία, θάρρος, γενναιότητα, αντιμετώπισε τις πολλαπλάσιες και άρτια εξοπλισμένες ορδές του βάρβαρου εισβολέα.

Αλλά η γενναιότητα και η αρετή του δεν ήταν μόνο στον πόλεμο. Όταν έφτασε η ώρα που δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα διέταξε τους άνδρες του να υποχωρήσουν και έμεινε μόνος του να φυλάει τις νέες Θερμοπύλες της Κερύνειας. Και θυσιάστηκε για την ελευθερία και την πατρίδα.

Άξια, λοιπόν, ονοματοδοτείται ο δρόμος αυτός στο όνομα του Νικόλαου Κατούντα. Άξια η πατρίδα τον προβίβασε στον βαθμό του του αντισυνταγματάρχη και στη συνέχεια του αντιστράτηγου. Άξια ο Νικόλαος Κατούντας έγινε ο Λεωνίδας της Κερύνειας, έγινε ο ήρωας. Άξια θα μνημονεύεται κάθε μέρα με την ονοματοδοσία του δρόμου αυτού, για να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του.

-------------------------- 

ΡΜ/ΕΙ