Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2020 13:57

Το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου διοργάνωσε Ημερίδα Ενημέρωσης Εργοδοτών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Ημερίδα Ενημέρωσης Εργοδοτών που διοργάνωσε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στις 20 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Στόχος της Ημερίδας είναι η προσωπική επαφή και επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων της ξενοδοχειακής, επισιτιστικής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας και των φοιτητών του ΑΞΙΚ για την πρακτική τους κατάρτιση και τη μελλοντική εργοδότηση των τελειοφοίτων. 

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 115 εκπρόσωποι από 62 ξενοδοχειακές, επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις και ομίλους, από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.  Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν η Διευθύντρια του ΑΞΙΚ Δρ Εύη Σωτηρίου και οι Υπεύθυνοι Πρακτικής Κατάρτισης ΑΞΙΚ κα Έλενα Ιωσήφ και κ. Μαργαρίτης Αντωνιάδης, με σύντομους χαιρετισμούς και ενημέρωση. Σύντομο χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυναν επίσης ο κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) και η κα Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), οι οποίοι εξήραν το έργο του ΑΞΙΚ και τα απτά αποτελέσματα που έχει επιφέρει.  Παράλληλα παρότρυναν τις επιχειρήσεις να στηρίξουν τους φοιτητές του ΑΞΙΚ αφού αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον της Κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας διενεργήθηκαν συνεντεύξεις σε φοιτητές του ΑΞΙΚ από εκπροσώπους των επιχειρήσεων για σκοπούς πρακτικής κατάρτισης ή/και μελλοντικής εργοδότησης. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με Δεξίωση που παρέθεσαν οι φοιτητές του Ινστιτούτου υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών τους.

ΣΣ/ΣΧ