Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2018 19:22

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στη συνέντευξη Τύπου για τα 20χρονα του Σωματείου Αλκυονίδες

Με ευχαρίστηση αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας για να χαιρετήσω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη ίδρυση του Σωματείου Αλκυονίδες.

Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να εκφράσω τα συγχαρητήρια και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του φιλανθρωπικού Σωματείου Αλκυονίδες για την ευαισθησία και τον ζήλο που επιδεικνύουν και για την ανιδιοτελή και αμέριστη προσφορά τους στους συνανθρώπους μας.

Από ιδρύσεώς του το 1998, το Σωματείο Αλκυονίδες έθεσε σαν αποστολή και σκοπό του να προσφέρει ελπίδα απέναντι στα ποικιλόμορφα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας, συνεισφέροντας είτε στα ιατρικά τους έξοδα είτε στις καθημερινές τους ανάγκες. Λειτουργεί σε εθελοντική βάση και με μεγάλο κόπο εργάζεται προς επίτευξη των στόχων του.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο δεκαετίες αναπτύσσει πολυσχιδή δραστηριότητα, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Προσφέρει άμεση ανακούφιση σε άτομα που χρειάζονται στήριξη, και πρωτοβουλίες του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα οργανωμένα σύνολα και την πολιτεία ολόκληρη.

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η αδάμαστη θέληση ορισμένων ανθρώπων να υπερνικήσουν εμπόδια και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, παραμένει διαχρονική και άσβεστη.

Ο εθελοντισμός ως επιλογή ζωής ενισχύει την ενεργό συμμετοχή, ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και προσδίδει νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αδιαμφισβήτητα κάθε προσφορά αποκτά μεγαλύτερη σημασία και ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό συστατικό της σύγχρονης κοινωνίας.

Το Υπουργείο Υγείας πάντα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Η προσπάθειά του είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη.

Αγαπητοί μου,

Σας συγχαίρω και πάλιν για την ευαισθησία και την πρωτοβουλία που επιδεικνύετε σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Η ενέργειες σας επιβεβαιώνουν την ευαισθησία και τη θέληση των οργανωμένων συνόλων της κοινωνίας μας, αλλά και των απλών πολιτών για προσφορά προς τους συνανθρώπους μας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε επιτυχία στο παραπέρα αξιέπαινο έργο σας.

(MKY)