Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-01-2021 19:24

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας αναφέρει σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερομηνίας 18/1/2021 το οποίο αναφέρεται στις γραπτές εισηγήσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για τις μονάδες ελέγχου των Υπουργείων, που απέστειλε η Υπηρεσία στη Βουλή, μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών της Βουλής, καθώς και στις γραπτές απόψεις επί του νομοσχεδίου για δημιουργία Αρχής κατά της Διαφθοράς τα εξής: 

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου ανακοινώνει ότι στις 6/11/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους φορείς για την πάταξη της διαφθοράς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε και τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης των μονάδων ελέγχου στα Υπουργεία καθώς και της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου. 

Στην εν λόγω σύσκεψη ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας που ήταν παρόντες να ετοιμάσουν πρόταση για το θέμα. Η πρόταση συντάχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και κατατέθηκε στις 16/11/2020. 

Η Κυβέρνηση, όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στους σχεδιασμούς της, θα συμπεριλάβει στα μέτρα που θα εξαγγείλει κατά της διαφθοράς την πρόταση για ενίσχυση των μονάδων ελέγχου, καθώς και της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου. 

(ΜΓ)