Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2018 10:40

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το πάρκο Ακρόπολης άνοιξε παράθυρο στον κόσμο του βιβλίου και φιλοξένησε το Σαββατοκυρίακο, 19 και 20 Μαΐου 2018, το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πραγματοποιήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, οι οποίες είχαν στο επίκεντρο τους το βιβλίο.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, παιχνίδι και εναλλακτικές δραστηριότητες για τα παιδιά,  μουσικοθεατρικές παραστάσεις και άλλα πολλά. Την ίδια στιγμή, ο χώρος του πάρκου Ακρόπολης γέμισε με δεκάδες περίπτερα από βιβλιοπωλεία και άλλους φορείς σχετικούς με το βιβλίο, όπου ο επισκέπτης μπορούσε, όχι μόνο να προμηθευτεί τα αγαπημένα του βιβλία, αλλά και να συλλέξει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Η παρουσία του κόσμου ήταν και φέτος ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς ήταν χιλιάδες τα άτομα που επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ, δείχνοντας με την παρουσία τους ότι είναι πολλοί τελικά αυτοί που αγαπούν το βιβλίο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί και έδωσαν πολύ θετικά μηνύματα στους δημιουργούς που παρουσίασαν τα έργα τους, στους εκθέτες αλλά και στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας.

Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε, μεταξύ άλλων, και το περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου εκτέθηκαν και διατέθηκαν δωρεάν στο κοινό πολλές επιλεγμένες κρατικές εκδόσεις. Επιπρόσθετα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, παρουσίασε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά. Μαζί με το Τυπογραφείο Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε ένα διήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία. Το εργαστήρι αγκαλιάστηκε τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας συνέβαλαν όχι μόνο οι συνδιοργανωτές: το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου, και η CYTA που παρουσίασε το Φεστιβάλ, αλλά φυσικά και οι συμμετέχοντες, οι εθελοντές και οι χορηγοί.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας ανανεώνει το ραντεβού του με τους απανταχού φίλους του βιβλίου για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου, υποσχόμενο ακόμη περισσότερες αξιόλογες δράσεις και ακόμα περισσότερα βιβλία.

(ΜΓ)