Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2021 14:04

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την έκδοση των τόμων του «Αρχείου του Τάσσου Παπαδόπουλου»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου παρέλαβε σήμερα την έκδοση των τόμων του «Αρχείου του Τάσσου Παπαδόπουλου». 

Τους τόμους του Ιστορικού Αρχείου επέδωσαν στον Δρα Αδάμου ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος» και ο κ.  Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός και Συγγραφέας υπεύθυνος της επιστημονικής διεύθυνσης και γενικής επιμέλειας της έκδοσης.

«Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο ιστορικό θησαυρό» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «κληρονομιά στις επόμενες γενιές». «Κάθε λαός πρέπει να μελετάει σε βάθος την ιστορία του και να μαθαίνει από τα λάθη του» υπογράμμισε ο Δρ Αδάμου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία σε τέτοιου είδους επιστημονικές έρευνες.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος», η Ιστορική Έκδοση συνιστά ένα επίπονο έργο που βασίζεται σε ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα τεκμηριωμένη με πραγματικά έγγραφα. Το Αρχείο περιλαμβάνει πάνω από 100,000 έγγραφα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στον Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου και ιστορικό ερευνητή Δρα Πέτρο Παπαπολυβίου για το επιστημονικό ιστορικό έργο που επιτελεί.

ΕΧ/ΕΧΡ