Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2021 11:07

Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Άμυνας, Εξωτερικών και Αναπληρώτριας Πρωθυπουργού του Λιβάνου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Άμυνας, Υπουργού Εξωτερικών και Αναπληρώτριας Πρωθυπουργού του Λιβάνου στο Υπουργείο Άμυνας. Οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και του Λιβάνου πραγματοποίησαν συζητήσεις που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο και στο Λίβανο.

Η Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κα. Zeina Akar εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής της για την υποστήριξη της Κύπρου κατά τις τελευταίες εξελίξεις στο Λίβανο και ευχαρίστησε τον κ. Πετρίδη για τη φιλοξενία.

Ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη φίλη χώρα του Λιβάνου και επανέλαβε την προθυμία και την αποφασιστικότητα της Κύπρου για υποστήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου.

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν επίσης να εμβαθύνουν τη συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στη Βηρυτό, στο πρότυπο αυτού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

(ΙΚ/ΣΧ)