Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-02-2018 13:09

Ο Πρόεδρος της Βουλής μεταβαίνει στην Αθήνα στo πλαίσιο υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για πρόσβαση στον «Φάκελο της Κύπρου»

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης μεταβαίνει αύριο Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στα πλαίσια της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, για την πρόσβαση στο υλικό του «Φακέλου της Κύπρου». Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Λουκάς Φουρλάς, καθώς και ο εκ των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων που προβλέπεται από το σχετικό Πρωτόκολλο κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πέραν της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Βουλής περιλαμβάνει επίσης ομιλία του σε εκδήλωση στο «Σπίτι της Κύπρου», που συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ). Θέμα της ομιλίας «Ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην σύγχρονη εποχή – οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Συλλούρης αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018.

-------------------------
AX