Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 15:46

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Assessment Mission Course» της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Οργανισμούς Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας (THW) και της Βουλγαρίας, συνεχίζουν στην Κύπρο τη διεξαγωγή, για λογαριασμό του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του 16ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Assessment Mission Course». Η επόμενη εκπαίδευση/άσκηση θα διεξαχθεί την περίοδο 30 Ιουνίου με 6 Ιουλίου 2018.

Ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης είναι η πληρέστερη κατάρτιση ειδικών από τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρύτερου Μηχανισμού Συνεργασίας και Αλληλοβοήθειας, σε θέματα διαχείρισης και εκτίμησης φυσικών ή ανθρωπογενών συμφορών.

Σε κάθε εκπαίδευση λαμβάνουν μέρος 20 ειδικοί από Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών (Ηνωμένα Έθνη, Ερυθρό Σταυρό κ.α.) και ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει μεταξύ άλλων, την επίσκεψη των εκπαιδευόμενων σε διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες της δημοκρατίας που έχουν ρόλο να επιτελέσουν μετά από ένα καταστροφικό σεισμό, για να προβούν σε εκτίμηση της κατάστασης.

Η κοινοπραξία του έργου θέλοντας να δείξει έμπρακτα την εκτίμηση της για τη συμβολή/προσφορά των υπηρεσιών στην ομολογουμένως άκρως επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος από το 2006 μέχρι σήμερα στην Κύπρο, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος και θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους συμμετέχοντες οργανισμούς και υπηρεσίες της Κύπρου στο πρόγραμμα και θα απευθύνει χαιρετισμό.

----------------------------

EI