Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2021 19:44

Χαιρετισμός Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΣΚΕ Γεροσκήπου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση που δέχτηκα την πρόσκληση του Δήμου Γεροσκήπου, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Γεροσκήπου, για να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην εκδήλωση που έχετε ετοιμάσει για τα 20 χρόνια λειτουργίας και εθελοντικής προσφοράς του ΣΚΕ Γεροσκήπου.

Η παρουσία μου εδώ είναι έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση θεωρεί το εθελοντικό κίνημα και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειες για εξασφάλιση και προσφορά όλων των κοινωνικών παροχών προς την κοινωνία. Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς, που η συμβολή τους στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική.

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που διαπιστώνω ιδίοις όμμασι τον υψηλό βαθμό οργάνωσης του Δήμου Γεροσκήπου, που πέτυχε τα τελευταία 20 χρόνια, μέσω της λειτουργίας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο. Αναπτύσσοντας ουσιαστικές και υψηλού επιπέδου, ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας για βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και ατόμων τρίτης ηλικίας, έχει θέσει τον πήχη ψηλά και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια, τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών, στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Συγκεκριμένα για το 2021, δόθηκε μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, ποσό ύψους €40.200 για τον Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό, €32.000 για το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και €22.000 για το Κέντρο Ενηλίκων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μεταφέρω τη βούληση της Κυβέρνησης για να συνεχιστεί και μέσω του νεοσύστατου Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, η στενή συνεργασία που αναπτύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την Υπουργό Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Έχει πλέον αποδειχθεί πως εκεί και όπου υπάρχει κοινή πορεία πλεύσης και προωθούνται συνέργειες ανάμεσα στο κεντρικό Κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα οργανωμένα σύνολα εθελοντών, μοναδικός κερδισμένος είναι ο άνθρωπος και η ευημερία της κοινωνίας.

Δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που έχετε πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια και να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι αυτό θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια.

 

(ΕΧ)