Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2018 12:48

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, ανοικτά της Αλεξάνδρειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6», η οποία πραγματοποιήθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε στην άσκηση με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ομάδα υποβρυχίων καταστροφών και  παρατηρητές.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν από αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο τύπου ΜISTRAL, οι Υπουργοί Άμυνας, οι Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και οι Διοικητές Ναυτικού των τριών συμμετεχόντων χωρών.

Κατά την τελική φάση έγινε αμφίβια επιχείρηση, βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών και  ρίψη πυρών επιφανείας, στην οποία συμμετείχε και το κυπριακό πλοίο και η ομάδα υποβρυχίων καταστροφών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο ο Υπουργός  Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του Υπουργό Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Στρατηγό Mohamed Zaki και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πάνο Καμμένο.

Κατά τις συζητήσεις έγινε ανασκόπηση των  σχέσεων Αίγυπτου- Ελλάδας- Κύπρου  και τρόποι για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους,  ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

(ΜΛ/ΕΙ)