Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-09-2022 12:03

Συμμετοχή βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε συνεδρια της Ad Hoc Επιτροπής Μετανάστευσης της ΚΣ ΟΑΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε χθες διαδικτυακά σε συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ).

Τη συνεδρία απασχόλησε κυρίως το ζήτημα των Ουκρανών προσφύγων. Σε σχετική παρέμβασή του, ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι η Κύπρος έχει υποδεχθεί πέραν των 15 χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με την οδηγία προσωρινής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Σημείωσε δε ότι στο πλαίσιο αυτό παρέχονται στους Ουκρανούς πρόσφυγες όλες οι προβλεπόμενες διευκολύνσεις και υπηρεσίες όσον αφορά στη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψή τους και την εκπαίδευση των παιδιών από την Ουκρανία. Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε επίσης ότι πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε τη δωρεάν προσφορά εντατικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για ενήλικες και για παιδιά από την Ουκρανία.

Ο κ. Χατζηγιάννη εξέφρασε παράλληλα, ανησυχία για τον τεράστιο αριθμό εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των αναγκαίων συνθηκών διαβίωσής τους.


(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)