Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-11-2022 22:25

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο με την ευκαιρία του διεθνούς Ιατρικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πέραν των 35 χιλιάδων φοιτητών επιλέγουν την Κύπρο για τις σπουδές τους ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς αφού το 2013 οι φοιτητές αυτοί ανέρχονταν σε μόλις οκτώ χιλιάδες.

Σε χαιρετισμό του σε δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία του 10ου διεθνούς Ιατρικού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο στο Συνέδριο αποδεικνύει τη σημαντικότητα του ίδιου του Συνεδρίου που έχει πλέον καθιερωθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην επιστημονική κοινότητα σημειώνοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόζει στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της μεταφοράς της γνώσης στην κοινωνία.

Ανέφερε ακόμα ότι στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν επενδυθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προσθέτοντας ότι αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την επιτυχία και την επέκταση της φήμης του Πανεπιστημίου.

Τέλος, ανέφερε ότι οι πολιτικές και δράσεις του Πανεπιστημίου συμβάλλουν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να καταστεί η Κύπρος ένα περιφερειακό  κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και αριστείας.

(ΡΜ/ΜΓ)