Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-04-2023 15:15

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic: Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για έφηβους και ενήλικες για τον μήνα Απρίλιο 2023

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μουσειακής Αγωγής στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic, συνεχίζεται, σε συνεργασία με το εργαστήριο γλυπτικής Kuns Studio, το καινοτόμο και συμπεριληπτικό ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για έφηβους και ενήλικες, που διεξάγεται κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2023. 

Άτομα τυπικής ανάπτυξης και μη, καλούνται να εξερευνήσουν ζητήματα ατομικής και συλλογικής ταυτότητας και αποδοχής, μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση με επιλεγμένα έργα τέχνης της συλλογής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα τέχνης με τη χρήση πηλού και να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα γύρω από τα ζητήματα που θα αναδυθούν μέσω της πλαστικότητας του υλικού, εξερευνώντας επίσης τον κόσμο της γλυπτικής.

Κεντρικός στόχος του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παροχή ενός πλαισίου ίσων ευκαιριών για γνωριμία και απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών τέχνης, καθώς και η καλλιέργεια καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και για ειδικές ομάδες κοινού (ΑμεΑ, άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές) και υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία της ιδρύτριας του εργαστηρίου γλυπτικής Kuns Studio κας Ελπίδας Φραγκεσκίδου (MA Fine Arts & Arts Education), και την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια κα Ελένη Πετρίδου Μπουρίτη (MSc Art Psychotherapy | MA Fine Arts & Arts Education), σε μια προσπάθεια προσέλκυσης κοινού σε χώρους πολιτισμού και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ανάπτυξης, ενσυναίσθησης και ευημερίας.

Ημέρες διεξαγωγής:

  1. Σάββατο 8.4.2023, 10:30 -12:30 - 18+ ετών
  2. Σάββατο 22.4.2023, 10:30 -12:30 - 12-17 ετών
  3. Σάββατο 29.4.2023, 10:30 -12:30 - Ειδικές Ομάδες 18+ ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (15). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ξενάγηση και τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα.

Κρατήσεις:

Για δηλώσεις συμμετοχής ατόμων τυπικής ανάπτυξης, πατήστε εδώ, αναφέροντας ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99883150.

Οι κρατήσεις για τα προγράμματα Ειδικών Ομάδων (π.χ. ΑμεΑ, άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές κ.ά.) θα γίνονται από τους αντίστοιχους Συνδέσμους/Ιδρύματα, απευθείας στο e-mail: Kuns-studio@outlook.com, με τα παρακάτω στοιχεία: ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα, ηλικία, αναπτυξιακό προφίλ, ενδιαφέροντα, τηλέφωνο επικοινωνίας κηδεμόνα, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99933436.

(ΜΓ/ΣΧ)