Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2023 19:45

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του CIBA

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη απόψε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Cyprus International Business Association, στη Λεμεσό.

Στον χαιρετισμό του στη Συνέλευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία 30 χρόνια ο CIBA βρίσκεται στο προσκήνιο σε ό,τι αφορά την προώθηση της Κύπρου ως κύριου προορισμού για την παγκόσμια επιχειρηματικότητα.

Πρόσθεσε ότι οι άοκνες προσπάθειες του CIBA αποτελούν αναπόσπαστο μέρος στη διαμόρφωση του οικονομικού τοπίου της χώρας με την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι για την Κυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητα οι τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης επενδύσεων, της συνεργασίας με τον τομέα της βιομηχανίας, αλλά και τον ακαδημαϊκό κόσμο ώστε να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα για την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό που θα αποτελέσουν τους καταλύτες για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης επικεντρώνεται σε αυτούς τους στόχους, καθοδηγούμενο από το όραμα για ένα σύγχρονο, καινοτόμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.

«Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος που καθοδηγείται πρωτίστως από το ‘Όραμα 2035’ και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, κάτι που θα καταστήσει την Κύπρο παράγοντα στη μελλοντική ψηφιακή οικονομία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, όπως στον τομέα της δικαιοσύνης, τη στήριξη επιχειρήσεων στις ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις τους, και άλλους τομείς.

(ΡΜ/ΙΣ)