Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2018 19:27

Χαιρετισμός της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου στην εκδήλωση «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», στην κοινότητα Δένειας

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που χαιρετίζω την εκδήλωση που διοργανώνει απόψε το Κοινοτικό Συμβούλιο του μικρού αλλά μεγάλου σε ιστορία χωριού της Δένειας.

Το μουσικοποιητικό  χοροδρώμενο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», ζωντανεύει και μας κάνει κοινωνούς σε μία άξια λόγου παράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, της Καταστροφής της Σμύρνης το 1922 και της εισβολής του Τούρκου Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Μέσα από την εμπνευσμένη δραματουργική σύνθεση του Κώστα Χαραλαμπίδη, ως επίσης και την εξαιρετική ερμηνεία του συνόλου των καταξιωμένων καλλιτεχνών που πλαισιώνουν την παράσταση, θα ξυπνήσουν σε όλους μας μνήμες από τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων αλλά και τον αγώνα μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατήσουν τις πατρίδες τους απόρθητες.

Μοιραζόμενοι τη συγκίνηση και τον σεβασμό που πηγάζουν από τις τρεις αυτές ιστορικές στιγμές, οι οποίες σημάδεψαν ως καθοριστικά ορόσημα ολόκληρη την πορεία του Ελληνισμού, αντλούμε από το παράδειγμα των ηρωικών αυτών μορφών την αφοσίωση και την πίστη τους σε αξίες και ιδανικά που καθοδηγούν στον δρόμο του καθήκοντος και του ιστορικού χρέους.

Δρόμο στον οποίο βαδίζετε εσείς ως πρωτοπόροι κρατώντας από το 1974 Θερμοπύλες στη νεκρή ζώνη.

Εκείνο για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι δικαιώνοντας τις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, και σεβόμενοι πρώτιστα και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του, η προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας, παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία της αποψινής εκδήλωσης, όσο και στους συντελεστές της παράστασης για την πραγματικά ξεχωριστή δυνατότητα που μας δίνουν να παρακολουθήσουμε.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες λειτουργούν καταλυτικά στο να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη της πατρίδας και να μεταλαμπαδευτεί στη νέα γενιά η φλόγα του αγώνα της επιστροφής.

Και είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να στηρίξει οικονομικά την αποψινή εκδήλωση καλύπτοντας μέρος των εξόδων της διοργάνωσης.

Ανάλογη θα είναι η στήριξή μας και πάντοτε στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων σε όποιες προσπάθειες καταβάλλετε, και οι οποίες λειτουργούν προς όφελος των κατοίκων της κοινότητας και του πολύπαθου τόπου μας.

____________

ΡΜ/ΣΧ