Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2024 17:43

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στην εκδήλωση με θέμα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του Προστάτη»

Κυρίες και κύριοι,

Είναι με χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να χαιρετίσω την εκδήλωση που διοργανώνουν το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Ασθενών Europa Uomo Κύπρου, με σκοπό την συζήτηση με απλά και κατανοητά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Αρχείο Καρκίνου Κύπρου είναι ανησυχητικά. Η αύξηση του αριθμού των περιστατικών καρκίνου του προστάτη τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων και της ενημέρωσης.

Όπως γνωρίζουμε, ο καρκίνος του προστάτη εξελίσσεται αργά και συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα αρχικά στάδιά του. Επομένως, η προσοχή και η ευαισθητοποίηση των ανδρών είναι ζωτικής σημασίας. Οι παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κατά την εκτίμηση του κινδύνου για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη.

Το Υπουργείο Υγείας δεσμεύεται να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης Ήδη τροχοδρομείται η υλοποίηση του πληθυσμιακού προγράμματος για τον καρκίνο του προστάτη.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου στην Europa Uomo Κύπρου για τον ανεκτίμητο ρόλο που διαδραματίζει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για να εξοικειωθούν οι άνδρες με τα προληπτικά προγράμματα και τις διαθέσιμες εξετάσεις.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια.

Ας συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε την κοινότητα για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη.

(ΝΖ/ΑΦ/ΝΓ)