Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2024 07:48

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στον Λίβανο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο, όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Κυβέρνησης της χώρας, με θέμα συζήτησης τις διά θαλάσσης αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών, κυρίως Σύρων, από τον Λίβανο προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Βηρυτό σήμερα το πρωί, όπου κατά την άφιξή του θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ.Najib Mikati.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό Mikati. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου κ. Nabih Berri.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Βηρυτό οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ο Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

(ΡΜ/ΝΓ/ΕΠ/ΜΣ)