Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2024 19:57

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά παρακάθησε σήμερα σε γεύμα εργασίας που διοργάνωσε η Βελγική Προεδρία με τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τη Βελγική Προεδρία και τον Βέλγο Πρέσβη στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Marc Calcoen για την πρόσκληση και την ευκαιρία να έχει μια ειλικρινή και εκτενή συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για τα κύρια ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας. Συνεχάρη επίσης τη Βελγική Προεδρία για τα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής, όπως η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, και η Πράξη για τη βιομηχανία των μηδενικών καθαρών εκπομπών (Net zero Industry Act).

Στη συνέχεια, η κα Ραουνά αναφέρθηκε στις εργασίες προετοιμασίας για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕE και υπογράμμισε την εξαιρετική σημασία της συνεργασίας με τις διπλωματικές αποστολές των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και με τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην Κύπρο, στο πλαίσιο αυτό.

Ακολούθησε συζήτηση της Υφυπουργού με τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών, η οποία επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στις επικείμενες ευρωεκλογές, σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, στις ευρωτουρκικές σχέσεις, στη Στρατηγική Ατζέντα, σε θέματα διεύρυνσης, περιφερειακές εξελίξεις και στο μέλλον της Ευρώπης, καθώς και στη μεταρρύθμιση της ΕΕ.

(ΕΝ/ΕΠ/ΜΣ)