Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-04-2024 17:46

Στατιστικά αφίξεων Μαρτίου 2024 και περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024

Κώστας Κουμής: «Παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός της χώρας επιβεβαιώνει στοιχεία ανθεκτικότητας.»

Ικανοποιητική αύξηση της τάξης του 9,8% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2024, ανερχόμενες σε 202.256, σε σύγκριση με 184.263 τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα πάντοτε με τη στατιστική υπηρεσία της Δημοκρατίας, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, οι αφίξεις ανήλθαν σε 415.251 σε σύγκριση με 393.893 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του  5,4%.

Οι κυριότερες πηγές αφίξεων τουριστών για τον μήνα  Μάρτιο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (64.414), η Πολωνία (21.054) και η Γερμανία (19.732).

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μάς αφήνουν ικανοποιημένους. Η πραγματικότητα είναι ότι ο τουρισμός της χώρας μας καλείται να διέλθει μέσα από παρατεταμένες προκλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι γνωστό ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την οικονομική αστάθεια σε αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, αλλά και τις αρνητικές συγκυρίες στον τομέα της αεροπλοΐας. 

Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι, παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός της χώρας μας επιβεβαιώνει στοιχεία ανθεκτικότητας. Ως Υφυπουργείο Τουρισμού παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη που είτε άμεσα είτε έμμεσα επηρεάζει τον τομέα του τουρισμού, και προσπαθούμε πάντοτε για την εξεύρεση λύσεων.

Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για μια επίδοση αντίστοιχη με την περσινή θα επιτευχθεί.

Στις προτεραιότητες μας για το 2024 είναι η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, στόχος ο  οποίος αποτυπώνεται μέσα από τα σχέδια κινήτρων που έχουμε εξαγγείλει τους τελευταίους μήνες και που αποσκοπεί τόσο στη βελτίωση της ελκυστικότητας του προορισμού όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.»

(ΕΑθ/ΝΓιαν)