Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2024 11:41

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την Ημέρα της Γης 2024

Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ενώνονται για να εορτάσουν την Ημέρα της Γης, ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα, το οποίο συντονίζεται από το Δίκτυο Ημέρας της Γης και γιορτάζεται σε πάνω από 175 χώρες.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το 1970 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική ετήσια εκδήλωση. Το 2009 τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την 22η Απριλίου ως τη «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης», με στόχο την παγκόσμια ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην ανάγκη προστασίας του πλανήτη.

Ωστόσο, παρά τα βήματα που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για την προστασία του πλανήτη, διασφαλίζοντας τη μακροζωία του για τις επόμενες γενιές.

Θέμα της Ημέρας της Γης 2024

Ιδιαίτερα φέτος, η ημέρα αυτή αποκτά κομβική σημασία, καθώς το θέμα της Ημέρας της Γης 2024 είναι «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών», συμπίπτοντας με την ιστορική συνθήκη του ΟΗΕ για τα πλαστικά, η οποία αναμένεται να συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του 2024, με πάνω από 50 χώρες να ζητούν τον τερματισμό της ρύπανσης από πλαστικά μέχρι το 2040.

Αυτή η πρωτοβουλία εστιάζει στην ανάγκη για σημαντική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και ενίσχυση της ενημέρωσης για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.

Η Ημέρα της Γης θέτει ως στόχο την πρόκληση συλλογικής δράσης για τη μείωση της χρήσης πλαστικών κατά 60% μέχρι το 2040, αποτελώντας μια κοινή προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 Δράση για υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον

Η ημέρα αυτή είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ημερομηνία. Είναι ένα κάλεσμα για δράση με στόχο την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον για την προστασία της Γης.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης 2024 και της θεματικής «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών», καλεί το κοινό να συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση πλαστικών, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Το βίντεο που έχει παραχθεί από το Δίκτυο για την Ημέρα της Γης βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο.

(ΕΦυς/ΑΦ/ΝZ)