Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2024 15:18

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη Δημιουργία Λογαριασμού στο «CY Lοgin» για χρήση ψηφιακών υπηρεσιών

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, αναπτύσσει νέες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες ηλεκτρονικές αιτήσεις και έντυπα.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία από τον Ιούνιο 2024.

Οι εν λόγω υπηρεσίες σχεδιάζονται, έχοντας στο επίκεντρό τους εκπαιδευτικούς/υποψήφιους εκπαιδευτικούς, και αποσκοπούν στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτές υπηρεσίες θα χρειαστείτε ταυτοποιημένο λογαριασμό στο «CY Login» (μπορεί να το γνωρίζετε ως Αριάδνη) και πρόκειται για έναν ασφαλή προσωπικό λογαριασμό, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο «CY Login» μπορείτε να κάνετε εγγραφή για δημιουργία λογαριασμού.

Ο λογαριασμός σας στο «CY Login» θα πρέπει να ταυτοποιηθεί προτού τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, συνδέοντας την ταυτότητά σας με το «CY Login», το οποίο μπορεί να γίνει μέσω του online banking ή με επίσκεψη σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή σε Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο.

Η Επιτροπή καλεί όσους εκπαιδευτικούς/υποψήφιους εκπαιδευτικούς δεν διαθέτουν ταυτοποιημένο προφίλ στο «CY Login» να το δημιουργήσουν εγκαίρως, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όταν αυτές τεθούν σε λειτουργία.

Νοείται ότι εάν έχετε ήδη ταυτοποιημένο λογαριασμό στο «CY Login», τον οποίο έχετε δημιουργήσει για πρόσβαση σε άλλη κυβερνητική υπηρεσία, δεν χρειάζεται να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Η παρούσα ανακοίνωση καταχωρίσθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

(ΕΑθ/ΜΣ)