Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2024 17:11

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων του τομέα της ανθοκομίας

Την αναζήτηση τρόπων για την ενίσχυση του τομέα της ανθοκαλλιέργειας συζήτησε σήμερα η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου μαζί με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων του τομέα της ανθοκομίας, στο Υπουργείο Γεωργίας.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ανθοκαλλιέργειας, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα, τα οποία μπορούν να ληφθούν για την ανάπτυξη και βιωσιμότητά του.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων επεσήμαναν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας, όπως οι αυξήσεις του κόστους λειτουργίας και οι επιπτώσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, τα οποία επηρεάζουν την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων.

Η δρ Μαρία Παναγιώτου εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου, προκειμένου να εξεύρει τρόπους για την ενίσχυση των Κύπριων ανθοκαλλιεργητών. Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, υπογράμμισε την ανάγκη για πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Υπουργός έδωσε έμφαση στην προαγωγή της ποιότητας της τοπικής παραγωγής, θεωρώντας την ουσιαστικό μέσο για την ενίσχυση της εμπορικότητας και ανταγωνιστικότητας των κυπριακών ανθοκομικών προϊόντων στην αγορά. 

(ΕΦυς/EAθ/ΜΣ)