Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-04-2024 11:51

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός

Tην πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΕΘ), μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός. 

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα είναι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΔΕΘ και μέσω αυτού αναμένεται η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε ό,τι αφορά αυτό το σημαντικό θέμα. Ο κ. Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στην «1η Περιφερειακή Σύνοδο Κορυφής για τη Θαλασσαιμία και άλλες Αιμοσφαιρινοπάθειες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», η οποία συγκλήθηκε στην Κύπρο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και το Φόρουμ των Αραβικών Ενώσεων Θαλασσαιμίας.

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε: «Η χώρα μας πρωτοστατεί σε ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, μεταξύ άλλων μέσω της ίδρυσης της πρώτης παγκόσμιας Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας και της υιοθέτησης Εθνικής Στρατηγικής για τη Θαλασσαιμία, με επίκεντρο την επίτευξη περαιτέρω προόδου στον έλεγχο, την πρόληψη και τη διαχείριση της θαλασσαιμίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής γενετικής συμβουλευτικής, προγεννητικού προσυμπτωματικού ελέγχου και προηγμένης ιατρικής περίθαλψης στα επηρεαζόμενα άτομα.» 

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη τη ΔΕΘ για την ακλόνητη δέσμευσή της στον παγκόσμιο αγώνα κατά της θαλασσαιμίας. Σημείωσε παράλληλα ότι «μέσω του εκτεταμένου δικτύου των 240 οργανισμών-μελών της σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλες τις περιοχές του κόσμου, η ΔΕΘ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διάγνωση και τη θεραπεία της θαλασσαιμίας παγκοσμίως, μέσα από πολύ δύσκολες στιγμές κατά τις οποίες η γνώση και η εμπειρία σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής πρόληψης και κατάλληλης θεραπείας της νόσου ήταν σχεδόν απούσα».

(ΝΓιαν/ΝΖ)