Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-04-2024 15:35

Διοργανώνεται συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: Connecting Higher Education with Labour Market: Building the Future-Ready Workforce

H Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την εταιρεία PWC Cyprus διεξαγάγει συνέδριο με θέμα «Connecting Higher Education with Labour Market: Building the Future-Ready Workforce»,στις 9-10 Μαΐου 2024 (10:00 π.μ. -12 μ.). 

Το Συνέδριο αποσκοπεί να παρουσιάσει τις δύο εθνικές έρευνες «Εθνική Έρευνα Παρακολούθησης Αποφοίτων» και «Εθνική Έρευνα Εργοδοτών», που διεξάγονται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης («Development of a National Graduate Tracking Mechanism and Design and Implementation of an Employers’ Skills Survey») στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση τρόπων αξιοποίησης των αποτελεσμάτων τους για λήψη αποφάσεων και χάραξη πολιτικής, για τη σύνδεση της Ανώτερης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. 

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι εμπειρογνώμονες στο θέμα από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας (Πολωνία), τη διαπανεπιστημιακή κοινοπραξία AlmaLaurea (Ιταλία) και την κοινοπραξία της Ευρωπαϊκής Έρευνας Παρακολούθησης Αποφοίτων EUROGRADUATE. 

Tο Συνέδριο θα παρακολουθήσουν αξιωματούχοι του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου τομέα, καθώς και εκπρόσωποι των εργοδοτών και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου διά ζώσης γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου διαδικτυακά είναι ανοικτή προς όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 μέσω της ιστοσελίδας  https://skilltracking.highereducation.ac.cy/. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://skilltracking.highereducation.ac.cy/events/

 

 

 

(ΙΠ/ΝΖ)