Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-04-2024 16:02

Συναντήσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην Αθήνα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό. Οι κύριοι Χαρτσιώτης και Χρυσοχοΐδης επαναβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις και συμφώνησαν στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.  

Κατά τη συνάντηση με την κα Ζαχαράκη συμφωνήθηκε η συνομολόγηση μνημονίου συνεργασίας αναφορικά με θέματα ισότητας και έμφυλης βίας, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και προώθησης κοινών δράσεων. Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, η κα Ζαχαράκη αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να επισκεφθεί την Κύπρο. 

(ΝΖ)