Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-05-2024 09:08

Συμμετοχή βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε αποστολή παρακολούθησης εκλογών της ΚΣ ΟΑΣΕ στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στα Σκόπια, για να συμμετάσχει σε αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024.

Στην αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα συμμετέχουν περί τους εβδομήντα βουλευτές από συμμετέχοντα κράτη του Οργανισμού, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό τη διαπίστωση της συμμόρφωσης της εκλογικής διαδικασίας με τα κριτήρια που καθορίζονται στο έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ.

Οι συμμετέχοντες στην αποστολή θα έχουν, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της χώρας, των πολιτικών κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θα τύχουν επίσης ενημέρωσης από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR).

Τα θέματα που θα απασχολήσουν κυρίως την αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ αφορούν στην εκλογική νομοθεσία, σε θέματα οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας, στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας και σε θέματα ασφάλειας.

Την ημέρα των εκλογών ο κ. Χατζηγιάννη, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα στην πόλη Bitola, όπου υπάρχει ελληνική μειονότητα, για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στα Σκόπια, ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπροσώπου της Συνέλευσης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα έχει συναντήσεις με τον Επικεφαλής της Επιτόπιας Αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ακαδημαϊκούς.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα