Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2024 20:55

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βαφεάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επικοινώνησαν σήμερα μαζί μας εκπρόσωποι της ΣΕΚ και της ΠΕΟ. Ανέφεραν ότι το προσωπικό στο λιμάνι Λάρνακας έχει κατέλθει σε απεργία και ζητούσαν να συναντηθούν μαζί μας. Το θέμα είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. Την Τρίτη έχει διευθετηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους Λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, αλλά επειδή είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί μας για ενημέρωση, καθηκόντως τους ακούσαμε. Το θέμα, όμως, θα παραπεμφθεί στο Υπουργείο Εργασίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται το Υπουργείο Εργασίας, να συνδράμουμε για να επιλυθεί το θέμα αυτό.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το γεγονός ότι ίσως η συμφωνία καταρρεύσει και βρεθούν όλοι στο δρόμο, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι συνδέουν το θέμα της σύμβασης με την Kition με το εργασιακό τους θέμα. Στη δική μας αντίληψη, αυτό δεν συνδέεται. Εμείς έχουμε να διαχειριστούμε μια σύμβαση με μια ανάδοχο εταιρεία. Έχουμε παραλάβει την επιστολή που αναμέναμε από τη Νομική Υπηρεσία και διευκρινίζονται ποια είναι τα επόμενα βήματα για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον.»

(ΣαΠ/ΕΠ)