Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2024 09:57

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Αντικατάσταση εξοπλισμού σηματοδότησης στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/3/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 13/05/2024 - 19/05/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Γ. Νεοφύτου (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Αγίου Αθανασίου / Α. Καριόλου (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Λεωφ. Αγίου Αθανασίου (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Κολωνακίου / Εδέσσης (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Αγίας Ζώνης (Διάβαση Πεζών-Λεμεσός)

2.  Εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας στην Επαρχία Λάρνακας

Το Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 14/5/2024 - 27/5/2024, καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00,σε τμήματα τωναυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας, Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας - Κοφίνου της Επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες συντήρησης στην Επαρχία Λάρνακας

Το Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, 2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00,σε τμήματα του δρόμου Αθηαίνου – Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 50μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση σήμανσης STOP and GO.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

ΕΠ