Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-01-2019 13:14

Παρουσίαση της Ανθολογίας Διηγήματα της Εισβολής

 

Εισαγωγή – Ανθολόγηση: Κώστας Λυμπουρής

 

Εκδ. Αίπεια, Σπίτι της Κύπρου και Πάπυρος, Αθήνα 2018

 

 

 

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν παρουσίαση της Ανθολογίας Διηγήματα της Εισβολής τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, ώρα 19:00, στον ισόγειο χώρο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος, Λευκωσία).

 

Η Ανθολογία Διηγήματα της Εισβολής συγκεντρώνει έργα 34 συνολικά Κύπριων διηγηματογράφων, γραμμένα από το 1975 μέχρι και το 2017, τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους κυρίως από τα τραγικά γεγονότα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 με ιδιαίτερη αναφορά στους εγκλωβισμένους και στο συνεχιζόμενο δράμα των αγνοουμένων. Μερικά διηγήματα καταπιάνονται με την περίοδο πριν την εισβολή αναδεικνύοντας τις καλές σχέσεις συμβίωσης ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, καθώς και με την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις δύο αυτές κοινότητες από το 1963 μέχρι και το 1974.

 

Την Ανθολογία θα παρουσιάσει ο κύριος Παντελής Βουτουρής, Kαθηγητής Nεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, κύριος Παύλος Παρασκευάς και η συγγραφέας, κυρία Ρήνα Κατσελλή, εκ μέρους των ανθολογούμενων συγγραφέων.

 

Η παρουσίαση της ανθολογίας θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση από τον φιλόλογο και λογοτέχνη, κύριο Κώστα Λυμπουρή.

(IΠ)

 

 

 

 

 

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.