Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-02-2019 12:57

Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της IPU

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Γενεύη οι εργασίες της πρώτης Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), που θα πραγματοποιηθεί το 2020, όπου συμμετείχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Σε παρέμβασή του σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τη σημασία ένταξης στο φάσμα των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αριθμού κοινοβουλευτικών συνελεύσεων που λειτουργούν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε, εξάλλου, την απουσία περιφερειακής συνέλευσης ή κοινοβουλευτικού οργανισμού που να αφορά στις χώρες της Μέσης Ανατολής και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για δημιουργία ενός Φόρουμ Συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων της εν λόγω περιοχής. Εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, η Πρόεδρος κα Gabriela Cuevas Barron, εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την πρωτοβουλία αυτή και τη βούληση να παράσχει την απαραίτητα τεχνογνωσία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξή της.

Τέλος, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στη δημιουργία Σπιτιού του Πολίτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο θα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αμεσότερη επικοινωνία των πολιτών με τη νομοθετική εξουσία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο αύριο Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019.

___________

/ΣΧ