Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2019 12:21

Χαιρετισμός της Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στην ημερίδα: «Προσωπικά δεδομένα και ελευθερία της έκφρασης»

Καλημερίζω και καλωσορίζω όλες και όλους, και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Θέλω να συγχαρώ την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κα Ειρήνη Λοϊζίδου για την ιδέα, πρωτοβουλία και διοργάνωση της σημερινής ημερίδας, με θέμα: «Προσωπικά δεδομένα και ελευθερία της έκφρασης».  Η προσωπική της δέσμευση σε ό,τι αναλάβει, είναι διαχρονικά υποδειγματική σε όλους όσοι συνεργάζονται μαζί της.

Επιτρέψετέ όμως μου να εκφράσω τις ιδιαίτερες μου ευχαριστίες προς την κα Έλλη Χάματσου από το Γραφείο της κας Λοϊζίδου, για τη συνεργασία της με τους συναδέλφους μου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών: Δημήτρη Κωνσταντίνου, Μαρία Γεωργίου, Δημήτρη Ξένο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου, τους οποίους από καρδιάς συγχαίρω για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

Καλωσορίζω και ευχαριστώ, επίσης, τους φίλους από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Ένωση Συντακτών, την Επιτροπή Δεοντολογίας και τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου, για τη συνδιοργάνωση αυτής της ημερίδας και ιδιαίτερα τους επικεφαλής των πιο πάνω: Ρόνα Χασάπη, Νεόφυτο Επαμεινώνδα, Ξένια Ξενοφώντος, Γιώργο Πενηνταέξ, Γιώργο Φράγκο και Γιώργο Παυλίδη.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιάσπαστο μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας της οποίας τα μέλη καλωσορίζω σήμερα στο σπίτι τους. 

Για εμάς, η σημερινή ημερίδα αποτελεί ορόσημο νομιμότητας στη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας, της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας. Όσοι ασχολούμαστε με την επικοινωνία καλούμαστε να γίνουμε πιο τολμηροί, ειλικρινείς και διαφανείς στην επικοινωνία με τον πολίτη. Καλούμαστε να επικοινωνήσουμε με ουσία και σωστό περιεχόμενο.

Οι επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας αντιμετωπίζουμε μια συνεχή πρόκληση: οφείλουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς, να κατανοούμε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και να απαντάμε σε αυτές με δημιουργικότητα, στρατηγική ματιά και αποτελεσματικότητα.

Το ψηφιακό περιβάλλον και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, αφού όλοι οι φορείς (stakeholders) έχουν πλέον ένα βήμα ανοικτού, δημόσιου διαλόγου στη διάθεσή τους, κάνοντας τη δύναμή τους και την επιρροή τους μεγαλύτερη από ποτέ, οδηγώντας σε μια μορφή διαλόγου σε «πραγματικό χρόνο» (“real-time”) ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπου το περιεχόμενο και η εικόνα αποκτούν άλλη σημασία.

Με αυτά υπόψη, θέλω να καλωσορίσω τον κ. Πάνο Σόμπολο στην Κύπρο, στην ημερίδα μας και στο Γραφείο μας. Δεν θα αναφερθώ στο βιογραφικό του, απλώς θα πω πως, το ότι είναι ένας έγκριτος δημοσιογράφος δεν είναι ο μοναδικός λόγος που βρίσκεται εδώ. Ο κ. Σόμπολος είναι ένας εκ φύσεως ανήσυχος πολίτης, που επιχειρεί μια πολιτική και δημοσιογραφική προσέγγιση του ζητήματος που συζητάμε σήμερα και που θα καθορίζει τη δική μας ζωή αλλά και που θα στιγματίσει αυτήν των παιδιών μας για πολλά χρόνια.

Και επειδή ακριβώς η σημερινή ημερίδα είναι τόσο σημαντική, τον λόγο θα δώσω κατευθείαν στην αγαπητή συνάδελφο και φίλη Γωγώ Αλεξανδρινού για να ξεκινήσουμε.

(ΜΛ)