Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2019 14:35

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε ρωσική αντιπροσωπία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία του Δήμου Αρμπάτ της Μόσχας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, ως προσκεκλημένη του Δήμου Έγκωμης.

Της αντιπροσωπίας ηγείτο η βουλευτής της τοπικής Δούμας της Μόσχας δρ Vera Shastina και σ’ αυτή συμμετείχαν ο κ. Artur Nikityuk, Αναπληρωτής Νομάρχης της Κεντρικής Διοικητικής Περιφέρειας της Μόσχας, ο κ. Maksim Deryugin, Επικεφαλής Υποπεριφέρειας Arbat, ο κ. Evgeny Babenko, Επικεφαλής Συμβουλίου Arbat και η κα Milana Bogaerts, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων στην Κεντρική Διοικητική Περιφέρεια Μόσχας. Την αντιπροσωπία συνόδευαν ο Δήμαρχος Έγκωμης, κ. Ζαχαρίας Κυριάκου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Παύλος Παύλου και Κώστας Λύμπουρας.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά πολύ στενές και φιλικές σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, όπως αυτοί εκδηλώνονται και έμπρακτα με τις επαφές και αδελφοποιήσεις φορέων της τοπικής αυτοδιοίκηση. Έγινε δε ιδιαίτερη μνεία στην άριστη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας, της παιδείας και πολιτισμού, καθώς και του οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού τομέα. Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η επιθυμία και ετοιμότητα για περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση αυτών των συνεργασιών.

_______________

/ΣΧ