Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2018 12:56

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της ΚΣΣΕ, στο Αμμάν

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει αύριο στο Αμμάν της Ιορδανίας για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαρτίου 2018. Την κα Κυριακίδου θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής, κα Γαβριέλα Μαραγκού.

Κατά τη συνεδρία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση των προσφύγων-μεταναστών στην Ιορδανία και την ευρύτερη περιοχή, οι ανθρωπιστικές ανάγκες των εκτοπισμένων ατόμων στην Ευρώπη, το ζήτημα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα ελληνικά νησιά, καθώς και τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης ανήλικων μεταναστών στην Ευρώπη.

Εξάλλου,  στα πλαίσια των εργασιών της Επιτροπής, οι συμμετέχοντες βουλευτές θα επισκεφθούν τον προσφυγικό καταυλισμό Zaatari.

(ΑΧ)