Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2019 20:00

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη σε εκδήλωση της Μητρόπολης Λεμεσού για στήριξη της κοινότητας Αγίου Λουκά του Ιατρού

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση, που πραγματοποιούν η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, η θεατρική ομάδα «Έσοπτρον» και η Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού υπό την αιγίδα του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου προσφέρετε να παρευρίσκομαι στον ιστορικό αυτό χώρο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που στόχο έχει τη στήριξη συνανθρώπων μας που δίνουν καθημερινά μάχη ενάντια σε κάποια αναπηρία.

Δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, που με κινητήριο δύναμη την αγάπη και τη διάθεση για προσφορά αγκαλιάζουν και στηρίζουν έμπρακτα πάσχοντες συνανθρώπους μας και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, είναι επιβεβλημένες στη σημερινή εποχή της υποταγής των ανθρώπων στο υλιστικό πρότυπο ζωής και της αποξένωσης που αυτό προκαλεί.  Οι εκδηλώσεις που υπηρετούν με επιτυχία το υψηλό νόημα της ανιδιοτελούς προσφοράς ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και στον τόπο μας γενικότερα.        

Τη χριστιανική έννοια του πλησίον ανέδειξε με τη ζωή του ως υπέρτατη αξία ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, που με γνήσια αγάπη, αξιοθαύμαστη προσφορά, θυσία και αυταπάρνηση διακόνησε, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, τον κάθε πάσχοντα που προσέτρεξε κοντά του, για να του απαλύνει τον πόνο. Η εκπληκτική μορφή και ιερή μεγαλοσύνη του ας δώσει σε όλους μας το παράδειγμα, γιατί μόνο οι πράξεις αγάπης θα γεμίσουν την καρδιά μας και θα κάνουν ανθρώπινη την κοινωνία μας.

Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα απολαύσουμε τη θεατρική παράσταση «Οι πειρατές της Κυπραïβικής, Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού», δίνει μια άλλη νότα στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται για στήριξη ανθρώπων που η ζωή δεν τους στάθηκε τόσο ευνοϊκά. Ταυτόχρονα, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, ότι ο κάθε άνθρωπος που υποφέρει δεν είναι μόνος του, έχει δίπλα του συνανθρώπους του με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να υπερπηδήσει προβλήματα που τον ταλανίζουν και να βαδίσει στο μέλλον με αισιοδοξία.     

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία των ανθρώπων ή των οργανωμένων συνόλων που μετατρέπουν την προσφορά σε τρόπο ζωής συμμετέχοντας αφοσιωμένα στην προσπάθεια που υπηρετεί με αγάπη τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο.       

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης, με την ευχή ο ευγενής σκοπός της να ευαισθητοποιήσει τον καθένα μας, ώστε να μάθει να αγαπά, να προσφέρει και να προσφέρεται, για να είναι αληθινά ζωντανός και ευτυχισμένος, αλλά και για να πάμε μπροστά ως κοινωνία και ως τόπος.       

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας.

----------------------

(ΑΧ/ΕΙ)