Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2019 14:08

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας επισκέπτεται την Κύπρο

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR CWP) κα Roberta Blackman-Woods και αντιπροσωπεία της Επιτροπής φθάνουν απόψε στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Της αντιπροσωπείας θα ηγείται η πρώην Πρόεδρος του BIMR CWP, βουλεύτρια κα Joyce Watson και σε αυτή θα συμμετέχουν τα μέλη της, βουλεύτριες κα Margaret Mitchell και κα Rhian Tooley. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν ο Περιφερειακός Γραμματέας του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) κ. Jon Davies και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη και θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κα Στέλλα Κυριακίδου και μέλη της Επιτροπής και με γυναίκες-μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Περαιτέρω, η αντιπροσωπία θα συναντηθεί με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ανδρέα Ασσιώτη, με εκλελεγμένα μέλη της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και με οργανωμένα κοινωνικά σύνολα. 

Με την ευκαιρία της παρουσίας της αντιπροσωπείας στην Κύπρο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (Mediterranean Institute of Gender Studies - MIGS)  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα διοργανώσει σεμινάριο για τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική ζωή της Κύπρου, σε συντονισμό με την Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

 

(EK/ΕΙ)