Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2019 14:06

Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για την Πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», στο ΓΤΠ

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΦΣΚ), ιδρυτές και διαχειριστές της Πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο» θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στις 11.30 πμ στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων της Πρωτοβουλίας «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» από το 2016 μέχρι σήμερα, από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο εθελοντικής εργασίας καθώς και οι τρόποι ενημέρωσης και στήριξης της προσπάθειας η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Θα παρουσιαστεί επίσης η νέα ιστοσελίδα του Φιλοδασικού Συνδέσμου η οποία αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο φιλικό προς το κοινό που επιθυμεί να ενημερώνεται για την Πρωτοβουλία αυτή.

Όραμα και  στόχος της Πρωτοβουλίας «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» είναι  η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της έντονης διάθεσης από πολίτες, οργανωμένα σύνολα και εταιρίες/οργανισμούς, για προσφορά εθελοντικής εργασίας και/ή οικονομικής στήριξης στα πλαίσια της περιβαλλοντικής  διαχείρισης και αποκατάστασης των καμένων περιοχών, αλλά και άλλων δράσεων διατήρησης της φύσης και αντιμετώπισης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

(ΜΓ)