Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2018 13:10

Προεδρικές Εκλογικές 2018: Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης άσκησε σήμερα, στις 11:45 π.μ., το εκλογικό του δικαίωμα, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Κέντρο ΣΤ’, στον Στρόβολο, Λευκωσία.

 

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε τα εξής: «Το πρώτο που πρέπει να παρατηρηθεί και να μας κάνει και αισιόδοξους και υπερήφανους είναι η ηρεμία με την οποία διεξάγονται οι εκλογές και η ποιότητα που υπήρξε καθόλη τη διάρκεια των πολιτικών προεκλογικών συζητήσεων. Αυτό προσθέτει στην πολιτική μας κουλτούρα, μας μετατρέπει σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος όπου η δημοκρατία ενισχύεται, και αυτή η αισιοδοξία, φυσικά, πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση έναντι αυτού του λαού και αυτής της χώρας για πολύ μεγαλύτερα και πολύ καλύτερα και να βελτιώσουμε και τους θεσμούς μας και τον τρόπο λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα ώστε ο λαός μας να νιώσει τη δημοκρατία μετατρέποντάς την σε πραγματικά αποτελέσματα για την ευημερία του και την ευτυχία του».

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που εκκρεμούν στη Βουλή για θεσμικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής των αξιωματούχων του κράτους, ο κ. Συλλούρης είπε: «Κατ’ αρχάς, να αναφέρω ότι η Βουλή η ίδια έχει μπει σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Όλη αυτή η περίοδος η προεκλογική μου έδωσε και εμένα χρόνο να ολοκληρώσω όλες τις μελέτες και για την ηλεκτρονική αναβάθμιση της Βουλής, αλλά κύρια για τις αλλαγές των κανονισμών της Βουλής. Θα δούμε μια άλλη Βουλή να λειτουργεί σε πολύ λίγες μέρες, με την έγκριση πάντα των βουλευτών και των κομμάτων, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, της αλλαγής των κανονισμών, υπάρχει και το στοιχείο της χρονολόγησης των νομοσχεδίων ώστε κανένα νομοσχέδιο να μην μένει πίσω και να μένει στις βουλευτικές καλένδες για μήνες ή χρόνια. Άρα θα μπει τάξη, σειρά, θα γίνει πινάκιο χρονολογικό το οποίο θα είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το ακολουθούμε».

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα δούμε και περιορισμό στις εκλογικές θητείες είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε των Βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν θα προβεί σε πολιτική τοποθέτηση και ότι αν υπάρχουν τέτοιου είδους προτάσεις θα συζητηθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές και θα γίνουν οι ανάλογες τοποθετήσεις.

 

-------------------------

 

ΕΙ

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα