Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-02-2022 15:44

Ποινή φυλάκισης 23 ετών σε υπόθεση ναρκωτικών βάρους 628 κιλών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που απασχόλησε ποτέ τα κυπριακά Δικαστήρια

 Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 23 ετών σε κατηγορούμενο πρόσωπο το οποίο παραδέχθηκε τα αδικήματα εξαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (MDMA), συνολικού βάρους 628 κιλών και 63,3 γραμμαρίων.

Οι επίδικες ναρκωτικές ουσίες είχαν εντοπιστεί από τις αυστραλιανές Αρχές κατά το έτος 2019 σε κυπριακές ψησταριές («φουκούδες»). Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν εισαχθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία με ιστιοφόρο σκάφος, τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα των «φουκούδων» και εξήχθηκαν ακτοπλοϊκώς με εμπορευματοκιβώτιο από το Νέο Λιμάνι Λεμεσού.

Όπως το ίδιο το Δικαστήριο επεσήμανε στην απόφασή του, επρόκειτο για μια μεγάλη επιχείρηση εισαγωγής και εξαγωγής τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, όπου η Κύπρος αποτέλεσε για τους εμπόρους τον διαμετακομιστικό σταθμό και ο κατηγορούμενος είχε συντελέσει στην επίτευξη του σκοπού της όλης επιχείρησης, με ειδική αναφορά να γίνεται από το Δικαστήριο, στον ρόλο του εντός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υπόθεση αφορά στη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που απασχόλησε ποτέ τα κυπριακά Δικαστήρια και συνεπώς, τη σοβαρότερη μέχρι τώρα κυπριακή υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικές ουσίες.

(ΜΛ)