Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2022 13:41

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφορικά με αποφάσεις του Υπουργείου για Καθηγητές Μουσικών Σχολείων

Το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) προχώρησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην κάλυψη των αναγκών των Μουσικών Σχολείων, με τοποθέτηση εκπαιδευτικών από τα Μητρώα ειδικοτήτων. Οι ανάγκες καλύπτονται από εκπαιδευτικούς και στο βαθμό που υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες, με αγορά υπηρεσιών.

Το γεγονός ότι φέτος φαίνεται να υπάρχουν μερικοί εκπαιδευτικοί περισσότεροι που συμμετείχαν στις εξετάσεις και συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο «διορισίμων» εξασφαλίζοντας έτσι και διορισμό στα Μουσικά Σχολεία, είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη. Όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες αγοράς υπηρεσιών γνώριζαν αυτή τη διαδικασία και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, όπως και οι συνάδελφοί τους που τώρα τυγχάνουν διορισμού.

Εν πάση περιπτώσει, η μεταβολή που έχει επέλθει είναι πολύ περιορισμένη και αφορά 15-20 διδακτικές περιόδους παγκυπρίως. Οι ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες θα καλυφθούν πλήρως στη βάση θεσπισμένων γνωστών σε όλους διαδικασιών. Τα γνωστικά αντικείμενα της Χορωδίας και της Παραδοσιακής Μουσικής θα εξυπηρετούνται πλέον από το υφιστάμενο, εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με επιτυχία το αντικείμενο αυτό στα Μουσικά Σχολεία και δεν τίθεται θέμα απόλυσης κανενός.

Το Υπουργείο Παιδείας, ως αναθέτουσα Αρχή, ευχαριστεί για τη συνεργασία τους εκπαιδευτές που επηρεάζονται, ευελπιστώντας σε μελλοντική συνεργασία.

 

 ΙΠ