Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-08-2022 13:27

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή για αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά στην ανάκληση διαβατηρίων επενδυτών και αυξήσεις στις συνταξιοδοτικές αποζημιώσεις κοινοταρχών

Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα προχώρησε σε απόφαση για έναρξη διαδικασίας ανάκλησης τεσσάρων διαβατηρίων επενδυτών και τριών μελών οικογενειών, στη βάση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής, των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Πρόσθετα, σήμερα πάρθηκε απόφαση όσον αφορά ένα άλλο θέμα, το θέμα της συνταξιοδοτικής αποζημίωσης των κοινοταρχών των ελευθέρων περιοχών.

Να θυμίσω ότι από το 2013 υπήρχε μία μείωση στα πλαίσια των μέτρων που είχαν ληφθεί τότε της σύνταξης των κοινοταρχών στις ελεύθερες περιοχές. Η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου διαλαμβάνει σταδιακή επαναφορά της σύνταξης των κοινοταρχών των ελευθέρων περιοχών σε βάθος τριετίας, ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση στο ποσό το οποίο ελάμβαναν, βεβαίως συμπεριλαμβανομένου πλέον και όλων των αυξήσεων και του τιμαρίθμου.

Το ίδιο ακριβώς έχει ληφθεί και απόφαση αναφορικά με το θέμα της αποζημίωσης των κοινοταρχών των κατεχομένων μας περιοχών, η οποία σε συμφωνία με την Ένωσή τους, θα ισούται με το 50% της σύνταξης που διαλαμβάνει και θα παίρνουν οι κοινοτάρχες των ελευθέρων περιοχών.

 

(ΕΦυς)