Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2023 10:56

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος

Ο Πέτρος Ξενοφώντος γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1962 στο χωριό Άλωνα της Επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοίτησε το 1979 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Postgraduate Diploma in Computing από το Πανεπιστήμιο North London University, μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου Master στη Μηχανολογία Μηχανική και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Απέκτησε σημαντική εμπειρία στην ηγεσία ομάδων στην κατεύθυνση της συνεργασίας, της καινοτομίας και της ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης στην εξυπηρέτηση των πελατών και του κοινού γενικότερα.

Εργάστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην εργοληπτική εταιρεία CYBARCO, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Υποστήριξης Συνεργείου Οχημάτων και Τμήματος Ανταλλακτικών σε εισαγωγείς αυτοκινήτων. Εργάστηκε, επίσης, ως Καθηγητής Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός Οδικών Μεταφορών στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς επίσης Αν. Διευθυντής και στη συνέχεια Διευθυντής του Κυβερνητικού Τυπογραφείου και Υπεύθυνος Υπηρεσιών Κρατικών Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι νυμφευμένος με την Κούλα Ιωάννου Ξενοφώντος και έχει δύο παιδιά, την Στεφανία και τον Αλέξανδρο.

(MKυ)