Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2024 14:14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνάντησή του με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την κα Holguín, για να πετύχουμε τον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuéllar νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε: «Eίχα μια πάρα πολύ καλή συνάντηση-ανασκόπηση αυτής της εβδομάδας που ήταν εδώ η κα Holguín.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού με έναν και μοναδικό στόχο: την επανέναρξη των συνομιλιών.

Βήμα με βήμα ευελπιστώ – σίγουρα από δικής μας πλευράς αυτή η βούληση είναι δεδηλωμένη – να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.

Θα επιστρέψει και πάλι η κα Holguín, αφού επισκεφθεί πρώτα κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.»

Ερωτηθείς είπε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει ούτε να μιλήσει δημόσια για τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κας Holguín. «Δεν είναι ούτε ορθό και ούτε θα προχωρήσουμε στο Κυπριακό μέσα από επικοινωνιακές δηλώσεις», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε «Mας ενδιαφέρει η ουσία. Και η κα Holguín εργάζεται προς την κατεύθυνση της ουσίας, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών».

(ΡΜ/ΓΣ/NΓ)