Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2019 12:51

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στα εγκαίνια των εργαστηρίων του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στα εγκαίνια των υπερσύγχρονων εργαστηρίων του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, ενός εκπαιδευτικού οργανισμού ο οποίος προσφέρει τρία γνωσιακά συμπαγή και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών στις επισιτιστικές τέχνες, πλήρως αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς.

Οι επιτυχίες των σπουδαστών και αποφοίτων είναι αξιοσημείωτες, καθώς μέσα από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τα ορθώς δομημένα προγράμματα σπουδών αλλά και, εν προκειμένω, τα σύγχρονα εργαστήρια έχουν καθιερωθεί στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία. Μία βιομηχανία η οποία θα πρέπει να έχει ως στόχο την ορθή, επαγγελματική αλλά παράλληλα και ευχάριστη φιλοξενία.

Μερικές από τις παραπάνω επιτυχίες θα πρέπει να σημειωθούν. Η Σχολή έχει ανακηρυχθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη συνεχή χρονιά ως η καλύτερη της Νοτίου Ευρώπης. Παράλληλα, αρκετοί απόφοιτοι διαπρέπουν ως Executive Chefs ενώ άλλοι ως υπεύθυνοι διευθυντές σε εταιρείες τροφίμων και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, υπεύθυνοι εστιατορίων ή εργαζόμενοι σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Πέραν των διακρίσεων, τα προγράμματα του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege λαμβάνουν μέρος στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus με εργοδότηση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αγαπητοί σπουδαστές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος,

Έχετε τα μέσα, τις τεχνικές, την ευρηματικότητα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, προκειμένου να αναδείξετε τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στόχος σας θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση η συνεχής επιμόρφωση και η αφοσίωση στην επαγγελματική αριστεία, η δημιουργία συνεργειών και μία κοινή πορεία μέσα στο ιδιαίτερα δημιουργικό περιβάλλον του επαγγέλματος, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της τέχνης με τις γαστρονομικές εκφράσεις του.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, όπως επίσης αναβαθμίζουν και τη συνολική εικόνα για τον τόπο μας. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού αλλά και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η αφοσίωση και εργατικότητά σας θα προσφέρουν τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα στον τόπο μας. Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία εγκαινιάζουμε σήμερα σας προσφέρουν πλέον έναν χώρο έκφρασης, μάθησης και εξειδίκευσης μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζει η προσαρμοστικότητα και η δημιουργία.

Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και να ανεβάζετε, όλοι από κοινού, την επισιτιστική τέχνη όλο και πιο ψηλά. 

Σας ευχαριστώ.

(ΜΓ)